,

| Het effect van relatiegeschenken |

Het effect van relatiegeschenken

Van pennen en stickers tot mokken en bedrukte usb-sticks, u kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar als relatiegeschenk bij Het vervolg op Einstein. Bijna alle bedrijven geven relatiegeschenken weg. Alleen wat is nu precies het effect van het geven van originele relatiegeschenken aan je (potentiële) klanten en partners?

Veel bedrijven geven relatiegeschenken zonder precies te weten wat ze dit nu oplevert. De ene ondernemer ziet het als een perfecte manier om naam te maken, terwijl een ander het juist weer geldverspilling vindt.

Je bedrijfsnaam op bureau
Terwijl relatiegeschenken een perfect middel zijn om uw bedrijfsnaam te verspreiden. Door iets simpels als bijvoorbeeld een balpen mee te sturen met een bestelling, bereikt u met een minimale investering een enorm bereik. Bovendien worden deze klanten iedere keer weer geconfronteerd met uw bedrijfsnaam, waardoor er ongemerkt een band ontstaat. Daarnaast lopen er continu ook andere potentiële klanten langs iemands bureau, die ook weer uw bedrijfsnaam zien.

Effect
Voorgaande klinkt dit misschien als psychologie van de koude grond, maar gelukkig zijn er ook cijfers die dit ondersteunen. Zo blijkt uit onderzoek (Markettools Inc.) dat ruim 45% van de personen die een relatiegeschenk zoals een pen heeft ontvangen deze op dagelijkse basis gebruikt. Ruim de helft geeft aan hierdoor een positiever beeld te hebben van het bedrijf, blijkt dat 87% van de relatiegeschenken langer dan een jaar worden bewaard en ook geeft 79% van de ontvangers aan dat zij opnieuw zaken met het bedrijf zouden willen doen.

Uit hetzelfde onderzoek bleek ook de volgende effecten van relatiegeschenken:

  • 83% vindt het leuk een geschenk te ontvangen
  • Medewerkers voelen zich meer gewaardeerd
  • Uw naamsbekendheid stijgt
  • Uw (merk)naam wordt beter onthouden
  • Uw klantrelatie wordt beter
  • Klanten voelen zich meer gewaardeerd

Wij helpen u graag hierbij. Wij willen graag uw wensen vertalen naar de perfecte relatiegeschenken. Wij denken met u mee, adviseren, ontwerpen en produceren.

Relatiegeschenken zijn dus niet alleen leuk om te geven en te ontvangen, maar dragen ook structureel bij aan de klantenbinding. Genoeg redenen om een serieus na te denken over het gaan gebruiken van relatiegeschenken want dit is goud waard voor uw bedrijf.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *